Két biztonsági mentés között keletkezett tartalmak védelme

Gondolkoztál már azon, hogyha időről-időre készítesz is biztonsági mentést, adódhat olyan eset, hogy az éppen soron következő biztonsági mentés előtt következik be adatvesztés? Ennek elkerülésére mutatok egy pofonegyszerű megoldást.

Két biztonsági mentés közötti adatmentési feladat, lépésről-lépésre

Ha egy elkészített biztonsági mentés után közzéteszel/módosítasz tartalmakat a weboldaladon, tedd a következőt:

  1. Hozz létre egy „mentestol-mentesig”, vagy bármilyen más nevű mappát a számítógépeden. Erre azért van szükség, hogy legyen egy fix helye az időközi mentéseknek, ne kallódjanak ezek a gépeden.
  2. Mentsd el ebbe a mappába az új/módosított tartalom HTML nézetét egy jegyzettömb, vagy Notepad++ programon keresztül egy txt fájlba. Miért a HTML nézetet? Mert így a formázást sem fogod elveszíteni.
  3. Mentsd el a feltöltött képeket is a fenti mappába.

Mi lesz a végeredmény, miért is hasznosak a fentiek?

Ha bármilyen oknál fogva vissza kell állítanod a weboldaladat egy korábbi biztonsági mentésből, akkor a visszaállítás után nem kell azon gondolkoznod, hogy milyen új cikkeket írtál (és kell ismét megírni), és mit módosítottál a weboldalon, hanem egyszerűen a „mentestol-mentesig”, mappán végigmész, és ezalatt minden új/módosított (az előző biztonsági mentés állapotához képest) tartalmat könnyedén, gondolkozás nélkül helyre tudsz állítani.

A „mentestol-mentesig” mappa sorsa

Amikor biztonsági mentést készítesz, akkor ezt a mappát „ürítsd ki”, azaz a mentésbe tedd bele, hogy meglegyen, ha bármikor szükséged lenne rá.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.