Nyilvánosan megjelenő név (pl.: becenév)

Van egy apró trükk, amelyről már beszéltem egy videón, de jött olyan visszajelzés, amely alapján azt gondolom, könnyen át lehet siklani felette.

A „Felhasználók” => „Saját adatlap” menüpont alatt egy „Becenév” és egy „Nyilvánosan megjelenő név” mező.

becenev

Mik ezek? Hogyan kell használni?
Ez a funkció arra szolgál, hogyha a kinézeted kiírja pl. a bejegyzések megjelenítésekor, hogy ki a cikk szerzője, akkor ne a felhasználónevedet írja ki, hanem egy tetszőlegesen megadott becenevet. Ha beírsz egy becenevet a „Becenév” mezőhöz, majd utána ezt kiválasztod a „Nyilvánosan megjelenő név” alatti legördülő menüből, majd az oldal alján található „Adatlap módosítása” gombra kattintasz, akkor eléred azt, hogy azokon a helyeken, ahol a kinézeted által megjelent eddig a felhasználóneved, mostantól a beceneved fog látszani.

Ezzel a lépéssel is növelted a weboldalad biztonságát – hiszen ilyen módon nem ismerhetik meg a felhasználónevedet – is, illetve akár „értelmesebb” megjelenő nevet is beállíthatsz, mint adott esetben egy biztonságos (10-12 karakter, kisbetűt, nagybetűt és számot is tartalmazó) felhasználónév.

Ha a felhasználóneved elrejtése a cél, erre is figyelj!

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.