ProPlayer – egyedi előnézeti kép a videóknak

A ProPlayer videó megjelenítő bővítményről már volt szó itt, a WordPress blogon.

Egyik kedves Ügyfelem a következő kéréssel fordult hozzám a hétvégén: van egy videós aloldala, ahol van 14 videó, és szeretné, ha a 14 videó előnézeti képe nem az alapértelmezett vagy egy egységes kép lenne, hanem videónként 1-1 kép, ami lehet a videóból egy képkocka, vagy egy teljesen egyedi kép.

Elkezdtem keresgélni a megoldás után, és a ProPlayer fejlesztőjének a weboldalán meg is találtam a megoldást.

Alapértelmezett esetben egy ehhez hasonló kódot kell beszúrni, hogy látszódjon a videó:

A kívánt előnézeti kép kiválasztása után az alábbi módosítást (be kell szúrni ezt – saját adattal – a ProPlayer hagyományos videómegjelenítő kódjába: image=’http://domained.hu/kivalasztott-kep.jpg’ ) kell eszközölni a kódban, hogy a weboldalon megfelelő kép jelenjen meg a videó előtt:

  • Módosított ProPlayer kód (új ablakban nyílik) INNEN MÁSOLD KI A KÓDOT, mert a szükséges idézőjel nem ‘, hanem a SHIFT+1 gombbal nyomott idézőjel!

Azoknál a videóknál, ahol nem az alapértelmezett Videó feliratú képet szeretnéd videó előnézeti képnek, ott el kell végezni a fenti módosítást!

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“ProPlayer – egyedi előnézeti kép a videóknak” bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. Egyből „szaladtam” is és gyorsan megpróbáltam. Tényleg ügyes kis plugin, de valahogy a youtu.be/xUz-_W5IijA formátumú videómat nem futtatta le.
    Neked egyből sikerült?
    így próbáltam:
    [pro-player width=”550″ height=”442″]https://youtu.be/xUz-_W5IijA[/pro-player]

    A videó közepén egy szép felkiáltójel van lejátszógomb helyett.

  2. Szia!

    Youtube-ról a videó elérési linkjét kell megadni, nem ilyen linkrövidítőset, és akkor működik. Jelen esetben ezt: http://www.youtube.com/watch?v=xUz-_W5IijA

    Á.

  3. Szia kedves szerkeztöség én azt szeretném magátol hogy probpleyeröl készitsen videot a használatárol hogy hogyan tehesük be videohoz az elönézeti képeket én megvallom akárhogy probáltam nekem ez nemsikerült és sok plugint probáltammár de azokalsem sikerült semmi wan worpress oldalam és film sorozat oldalt szeretnék csinálni de ehez kéne az elönézeti kép a videókhoz mert több mint 700 vagy 800 sorozat filmet akarok betenni lehetöséget szeretnék megadni mindenki számára hogy ilyenis legyen megfelelö kategoriával kérem segitsem hogy ezt hogyan csináljammeg lépésröl lépésre

  4. kedces uram honlap szerkeztöje anyit igazán elárulhatna hogy hogyan tudunk elönézeti képeket betenni a videoknak nemcsak nekem válna hasznunkra hanem orszák szerte mindenkinek nem magam nevében beszélek hanem mindenki nevében aki ezt nemtudja megcsinálni megprobáltuk pár barátomal elönézeti képeket betenni de sakjna sikerrel nemjártunk nemtudjuk mit hovakell tenni már vagy 10 wordpress video plugint probáltunk akorse jártunk sikerrel 4 barátommal olyan oldalt szeretnénk létrehozni amely hasznosis lehet 1 film portált sorotat portáltt de ha nemtudjuk megcsinálni az elönézeti képeket akor sajna törölnünk kel a honlapunkat tárhelyünket igy semi értelme minden máshoz értünk de az elönézeti képekhez nem bocsánat edves uram az irásaimért

  5. Kedves Tibi!

    Ezen oldalon, a hozzászólások felett egy részletes cikk foglalkozik ezzel, hogy hogyan kell a ProPlayer bővítményhez előnézeti képet beállítani, akár videónként eltérőt.

    Ha a ProPlayer telepítésével van a gond, akkor abban is tudok segíteni, két módon is:
    1. Ha tagságot váltasz, akkor hozzáférsz akár 180 oktatóvideóhoz, köztük ehhez is.
    2. Ha megbízol, hogy csináljam meg, és mutassam meg. Nem nagy dolog, betanítással együtt belefér 1 órába, de sajnos ez sem ingyenes megoldás, jelenleg 4 000 ft-ért tudom elvállalni.

    Szűcs Ádám

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.