Spam hozzászólások tömeges törlése

Ha különféle robotok, botok jól megszórták a weboldaladat spam hozzászólásokkal, akkor a következőt kell tenned: Ugye alapvetően, hogyha jóváhagyás nélkül NEM jelennek meg a hozzászólások a weboldaladon, akkor az összes spam hozzászólás függőben lévő hozzászólásként fog megjelenni az admin felület Hozzászólások menüpontja alatt. Viszont itt megjelennek azok a hozzászólások is, amelyek már jóvá lettek hagyva. Ez mindjárt fontos szempont lesz.

Nekünk ugye most az a feladatunk, hogy csak a függőben lévő hozzászólásokat töröljük ki. Illetve először meg kell győződnünk arról, hogy nincs-e közte olyan, ami ténylegesen valós hozzászólás, illetve hozzászólásra vár. Hogyha van ilyen, akkor azokat jóvá kell hagyni, hogy megjelenjenek és akkor csak olyan függő hozzászólás maradnak, amelyeket már lehet törölni. (azaz mind spam)

Ezen hozzászólások törlésére kettő főbb módszer van: van a favágós módszer, amikor kijelöljük az összes törlendő hozzászólást, majd a csoportműveleteknél kiválasztjuk azt, hogy lomtárba helyezés vagy spamnek jelölés, majd az Alkalmaz gombra kattintunk. Ezt ugye annyiszor kell megcsinálni, ahány oldalnyi spam hozzászólás van. Ha pl. 100-ra van állítva, 1300+ spam hozzászólás esetén 14 oldalra törnek a törlendő hozzászólások. Ám vannak olyan szerverbeállítások, amikor ezen a beállításon nem fog jól működni ez a funkció, és egy hibaüzenet kíséretében el fog szállni az oldal. Ha kisebbre vesszük a 100-as beállítást, mondjuk 50 hozzászólásra, akkor 27-28 oldal lesz, aminek a „feldolgozása” azt gondolom, hogy még mindig egy elfogadható kompromisszum, ha nincs más megoldás. Így is ki lehet törölni igazából egy 5-10 perc alatt az összes spam hozzászólást.

De van erre egyszerűbb módszer is.
Megj.: Van egyébként olyan MySQL kód – csak rá kell keresni a Google-ben – amit ha lefuttatsz az adatbázison, akkor automatikusan törlődni fognak a függőben lévő hozzászólások. Ám ha ezzel nem szeretnél bajlódni, vagy félsz, hogy kárt teszel az oldalban és/vagy az adatbázisban, akkor a következőt kell tenned:

Mielőtt továbbmennél: fontos, hogy készíts egy biztonsági mentést, mert olyan bővítményt mutatok, amelyet ugyan sokan használnak, de egyes oldalaknál, szerverbeállításoknál okozhat problémát. Azaz az a biztos, ha van biztonsági mentésed!

A bővítmény neve: Delete Pending Comments. Telepítés után a bekapcsolásra kell kattintani. Nagyon egyszerűen működik ez a bővítmény: a Hozzászólások menü alá bekerül egy Delete Pending Comments almenüpont – és amint ide kattintasz, látsz egy szöveget, amit a törlési szándékra vonatkozó megerősítésként be kell bemásolni az alatta lévő mezőbe, majd a „Delete Pending Comments” gombot kell megnyomni.

Letöltés
Delete Pending Comments

És meg is vagyunk! Az összes spamként megjelölt hozzászólás (1300+) eltűnt, és már csak az a 18 maradt, amelyek ténylegesen valós személytől származik.

Szóval ilyen egyszerű volt ennek a a bővítménynek a használata, illetve a spam hozzászólások tömeges törlése.

Ui.: Amire érdemes még figyelni, hogy a bővítményt használat után érdemes kikapcsolni, illetve törölni. Illetve, hogyha a hozzászólás funkció nem indokolt, akkor a Disable Comments bővítményt feltelepíteni, beállítani: letiltani a hozzászólási lehetőséget mindenhol. Ezáltal elejét vehetjük annak, hogy a jövőben hasonló spam hozzászólások érkezhessenek a weboldalra.

Videón a fentiek:


Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.