Többnyelvű weboldal: WPML alapozó videó

A WPML az egyik legnépszerűbb, többnyelvűsítésre szolgáló bővítmény. Aki több nyelven is elkészíti a weboldalát szinte biztosan találkozik ezzel a megoldással. Én azonban nagyon ritkán használom, ennek 2 oka is van.

A WPML 2 legnagyobb hátránya

  1. Szerintem túlzottan is el van bonyolítva. Bár ez a kisebbik gond, nyilván minden megtanulható.
  2. Korábban volt rossz tapasztalom hasonló bővítménnyel – azt megszüntették, majd az oldal összeborulása (összemixelődött a magyar és a másik nyelv minden tartalma) nélkül nem volt frissíthető a WordPress pl. 3 év múlva is működni fog. És túlzottan beépül az oldalba, ezáltal nem cserélhető pár kattintással, mint pl. egy képváltogató bővítmény.

Mit szoktam a WPML helyett használni?

Azt az elvet vallom, hogy ahány nyelv, annyi WordPress. Első körben mindig elkészítem egy nyelven (pl.: magyar) tökéletesen a weboldalt, majd leklónozom a szükséges nyelvre, pl. angolra.

A klónozás eredményeképpen az eredetivel mindenben megegyező weboldal lesz a végeredmény, ahol a klónban egyszerűen ki kell cserélni minden tartalmat az új nyelvre, majd a menüsoron 1-1 zászlóval összelinkelni egymással a 2 nyelvet.

Mikor hasznos a WPML?

Persze nem mindig utasítom el a WPML-t.

Akkor, ha olyan webshopot készítesz, ahol a készletkezelés szinkronizálása miatt nem megoldható az, hogy technikailag 2 külön webshop legyen létrehozva 2 nyelvhez, ott kifejezetten kényelmes megoldás.

WPML bemutató videó

Egy 3 nyelvű weboldalon mutatom meg a WPML működését.

  • Oldalak létrehozása több nyelven.
  • Kategóriák létrehozása több nyelven.
  • Termékek, attribútumok létrehozása több nyelven WooCommerce-ben.
  • String translation.
  • Widgetek szabályozása.
  • Stb.

Csináltam egy 25 perces videót a legfontosabb tudnivalókról, ezt a regisztrált tagok meg tudják lejjebb nézni:


Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.