VIP ügyfeleknek cikkek olvasása előbb

Hogyan lehet megoldani, hogy a VIP (kiemelt) ügyfelek előbb olvashassanak el pl. egy cikket, mint a többi látogató?

  • A legegyszerűbb a jelszavas védelem lenne, de ugye ez kényelmetlen a kiemelt személyeknek, félreérthető másoknak.
  • Lehetne tagsági rendszert is telepíteni a weboldalra, de csak ezért nem érdemes, illetve itt is a belépéssel kellene vacakolnia a VIP ügyfeleknek.

A megoldás nagyon egyszerű: Tegyük fel, hogy azt akarjuk megvalósítani, hogy a nyilvánossá válás előtt 2 nappal már olvashassák a VIP ügyfelek a közzétett tartalmat, de mások még ne lássák. Furán hangzik? Mindjárt tisztázom, és mutatok egy egyszerű megoldást: létre kell hozni pl. egy VIP nevű kategóriát, és oda kell feltenni az egyelőre csak VIP-knak látható tartalmat. Majd ezt a kategóriát, illetve a hozzá tartozó cikkeket el kell rejtetni az Ultimate Category Excluder (letöltés) nevű bővítménnyel. Telepítés után ez a bővítmény létrehoz egy „Category Exclusion” menüt a „Beállítások” alatt:

uce

Itt az adott kategória melletti mind a 4 oszlopban be kell pipálni a jelölőnégyzetet, ezzel biztosítjuk azt, hogy a kategóriába tartozó bejegyzések ne látszódjanak se a bejegyzés-listázás főoldalán, se a feedekben, se az archívumokban, se a keresés eredményei között.

A bejegyzés így csak azok számára lesz látható, akik a pontos url-jét ismerik. A mindenki számára nyilvánossá váláskor pedig a VIP kategóriából át kell sorolni oda a cikket, ahol annak a végleges helye lesz, így mindenhol, ahol egy normál cikk megjelenik, ez is látszani fog.

A módszer hátulütője
A Kategória nevű widgetnél látszik az így elrejtett kategória. Természetesen erre is van megoldás: fel kell telepíteni a Widgets Reloaded (letöltés) bővítményt, és ezzel el kell rejteni a widget-beli kategórialistából az adott kategóriát:

widgets

Remélem hasznos volt!

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.