A tagsági rendszerek általános bemutatása, logikája

Mit hívunk tagsági rendszernek?

Adott egy weboldal, ahol szeretnél létrehozni olyan tartalmakat, amelyeket csak azok látnak, akik külön jogosultsággal rendelkeznek és/vagy akik fizetnek neked ezért, jellemzően egy felhasználónév/jelszó páros beírása – belépés – után. Ahogyan itt, a https://wordpress.video.hu weboldalon is láthatod.

Tagsági rendszert WordPress alatt többféle bővítménnyel/megoldással létre lehet hozni. Jelen cikkben a User Access Manager (klikkre egy 33 perces videót láthatsz a beállításokról) nevű kiegészítő alapelveivel, ilyen bővítménnyel felépített tagsági rendszert tartalmazó weboldal működési elveit írom le.

Mit tud ez a bővítmény?

Különféle tagsági szinteket tud kezelni. Egy-egy teljes kategóriát, vagy oldalt, vagy cikket le lehet védeni, hogy mely jogkör megléte esetén férhessen hozzá az olvasó, belépés után.

Tévhit 1.:

„Külön oldal van a tagsággal nézhető tartalmaknak.”

Ugyanúgy kell létrehozni a tagság meglétéhez kötött tartalmakat is, mintha azokat jelszó nélkül is elérhetővé akarnánk tenni. Csupán a művelet végén kell a megfelelő jogkör előtti jelölőnégyzetbe egy pipát tenni. Ezzel érjük el, hogy az a tartalom csak azok számára hozzáférhető, akik az adott jogkörrel rendelkeznek.

A cikk folytatódik!
Kérdések, válaszok, hasznos tanácsok, tippek: az oldal eddigi egyik leghosszabb cikke!


Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“A tagsági rendszerek általános bemutatása, logikája” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.