A bővítmény- és kinézetszerkesztő kikapcsolása

Időnként érdemes letiltani a bővítmények és a kinézetet szerkesztésére szolgáló menüt, hogy ezzel megakadályozzuk a túlbuzgó felhasználókat abban, hogy olyan fájlokat szerkeszthessenek, amelyek helytelen szerkesztése potenciális veszélyforrása az oldal összeomlásának.

Ezt a beállítást azért is érdemes elvégezni, mert ha hackerek hozzáférést szereznek az adminisztrátori fiókhoz, akkor sem fogják tudni szerkeszteni a kinézetet, és a bővítményeket.

Hogyan csináld?
Helyezd ez az innen letöltött kódot a wp-config.php fájlodban, és készen is vagy, az admin felületről eltűnt a „Megjelenés => Szerkesztő” és a „Bővítmények => Szerkesztő” menüpont!

Nem árt tudni!
Ha olyan bővítményt használsz, amely egy-egy felhasználó(i kör) jogkörét kibővíti bővítmény és/vagy kinézetszerkesztésre, előfordulhat, hogy ettől a beállítástól nem fog működni.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“A bővítmény- és kinézetszerkesztő kikapcsolása” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szerintem, csak simán a megfelelő jogkört kell a felhasználóknak adni, és akkor nincs ilyen gond 🙂

  2. Szia!

    Ez így igaz. 🙂

    De mindig vannak olyan ügyfelek, akik „teljes hozzáférést” akarnak – nem elég nekik pl. a szerkesztő jogkör – hozzáértés nélkül.

    Ilyenkor meg kell védeni a weboldalt tőlük! 🙂

    Persze ezzel együtt is tudnak még kárt okozni, láttam már csodákat a témában.

    Ádám

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.