WordPress bővítmények (WordPress plugin)

Többször írtam már a WordPress bővítményekről (más néven WordPress plugin), de eddig még nem magyaráztam meg, hogy mi is ez valójában. Hiánypótló írás következik!

WordPress plugin-t telepíteni nem nehéz! Minden funkció csak egy karnyújtásnyira van! A WordPress adminisztrációs felületén külön „Bővítmények” menüpontot találhatsz, azon belül pedig egy „Új hozzáadása” részt. Ezen keresztül célszerű bővítményt telepíteni.

A cikk a kép alatt folytatódik!

WordPress plug-ins
WordPress plug-ins

A WordPress fejlesztői úgy gondolkoztak, hogy a jövőbeli felhasználóknak annyiféle igényük lesz plusz funkciókra, hogyha ezeket mind beletennék a WordPress telepítőcsomagjába, akkor rengeteg felesleges szerver erőforrás menne kárba, mert a számtalan funkcióból mindenki csak néhányat használna, így a többit teljesen haszontalan lenne feltelepíteni.

A probléma kiküszöbölésére született meg a bővítmények ötlete. A bővítmények gyakorlati haszna nem más, mint az alap rendszer funkcióinak kibővítése. Számtalan bővítmény létezik (jelenleg 12 252 db), amelyek telepítésével rengeteg plusz funkciót élesíthetünk WordPress blogunkon és weboldalunkon.

A bővítmények segítségével valósíthatjuk meg a következő funkciókat, amelyek az alap WordPress rendszerben nem elérhetőek, vagy nem megfelelő a minőségük:

  1. Hírlevél küldés.
  2. E-mail küldés.
  3. Képgaléria.
  4. SEO kiegészítők.
  5. Videó lejátszó.
  6. stb. (a Tartalomjegyzékben rengeteg hasznos funkciót találsz még, amelyeknek jó részét bővítmények segítségével célszerű megvalósítani)

Blog készítés során a WordPress bővítmények gondos válogatásával minden felhasználó csak azokat a funkciókat válogatja össze és telepíti a WordPress bloghoz, amelyekre tényleg szüksége van. Ha nincs szüksége videó lejátszóra, nem telepíti fel.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“WordPress bővítmények (WordPress plugin)” bejegyzéshez 17 hozzászólás

  1. Szia. Bármilyen plugin-t widgettet, hol lehet megtalálni a wordpress-ben, és berakni az oldalba hol és hogy lehet?
    Előre is köszi a segítséget.

  2. Bővítményt (plugint) a Bővítmények menüpont alatt lehet keresni, widgetet meg a Megjelenés => Widgetek menüpont alatt lehet feltenni az oldalsáv(ok)ra. Ez az általános eljárás, természetesen egyedi megoldások vannak, ezért nem minden esetben igazak a fent leírtak.

    De itt az oldalon belül rengeteg funkcióra találsz megoldást, így nem is kell keresned bővítményt a bővítménykeresővel, itt már kipróbált és működő megoldásokat találsz!

  3. Szia Àdám! Hasonló problémám van, azaz nem található a Plugin menü. Az admin jogok azt hiszem rendben vannak. WP3.8.3 verziot használom.

    Köszönöm a segítséget!

    Toldi Tamás

  4. Szia Ádám!
    Német nyelvü WP-t használok és a WP-CMS bövítményt telepítettem mielött eltünt a plugins menü. Megpróbálom kikapcsolni …

    Tamás

  5. Ádám!
    A beállítások menüben sem látható.
    Létezik másik megoldás blog nélküli weboldalra?

    Üdv

    Tamás

  6. Szia!

    Megoldási javaslat:
    1) Kapcsold ki azt a bővítményt, ami eltüntette a menüt.
    2) Egyszerűen ne használd a Bejegyzések menüt, illetve ne állíts be a Bejegyzések oldalának se semmit a beállítások alatt, illetve ne rakj ki blog menüpontot a weboldalra.

    Így nem lesz blog a weboldalon!

    Ádám

  7. Szia Ádám!

    Megoldást keresek arra, hogy hogyan tudnám megoldani azt ha egy adott szöveg fölé viszem az egeret, akkor azt egy buborék ablakban bővebben ki tudnám fejteni, hogy miről is van szó. Van erre valamilyen plugin, ismersz ilyet? Esetleg ha nincs, tudsz rá valamilyen megoldást?

    Köszönettel, Attila.

  8. Szia Attila!

    Ennek a funkciónak a neve: Tooltip. Így érdemes rákeresni. Sajnos nem használtam még ilyen bővítményt, így nem tudok jól működő megoldást javasolni.

    Ádám

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.