WordPress hibaüzenet (és megoldás): Couldn’t connect to database server.Couldn’t find database magical_rules…

Egyik kedves Ügyfelem keresett meg a következő problémával: Telepített egy WordPress-t, és a következő hibaüzenetet kapta a weboldal tetején:

„Couldn’t connect to database server.Couldn’t find database magical_rules.An unexpected problem has occured wift the appliacation.

SELECT statscurl_id FROM ‘statscurl’ WHERE statscurl_ip = „,”


Utánanéztem a hibának, és végül sikerült megtalálni a hiba forrását, és a megoldást. Utólag visszagondolva pofonegyszerű a megoldás! 🙂

Az fenti képen pirossal bekeretezett kódrészlet okozta a hibát, amelyet a használt kinézet header.php fájljában találtam meg. A hibajelenség megszüntetésére két mód van:

  1. Vagy törlöd a pirossal bekeretezett részt a forráskódból, vagy…
  2. … az ún. html komment funkcióval „kikommenteled” a forráskódból. Ezt úgy tudod megtenni, ha a kérdéses kódrészlet elé ezt írod be: „<–„, majd a kódrészlet mögé ezt: „–>”. Majd menteni kell a módosított fájlt. Ezzel a megoldással ugyan nem törölted a forráskódból a hibát generáló kódrészletet, ám mivel a weboldal betöltődésekor a böngésző nem veszi figyelembe a <!– és –> karaktersorozatok között található részeket, ezért a hibaüzenetet így is el lehet tüntetni!

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“WordPress hibaüzenet (és megoldás): Couldn’t connect to database server.Couldn’t find database magical_rules…” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!

WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.