WordPress frissítés hiba: 500 Internal Server Error

Előfordulhat, hogy a frissítéskor nem megy minden simán. Tegnap megkeresett egy úriember, hogy frissítette a WordPress-t, és azóta nem érhető el sem a weboldala, sem az admin felülete. Helyettük az alábbi hibaüzenet jelenik meg:

Mi a hibaüzenet?

500 Internal Server Error
The server encountered an internal error and was unable to complete your request.
Error message: premautre end of script headers: index.php

Mi a megoldás?

Alap esetben a WordPress úgy állítja be a jogosultságokat, hogy a mappáknak 755-t ad, a fájloknak pedig 644-et. A megoldás nagyon egyszerű: mind a mappáknak, mind a fájloknak 755-s jogosultságot kell adni. Hogyan? Pl. Total Commanderrel csatlakozunk FTP-n a tárhelyhez. Kijelöljük a módosítandó jogkörű elemeket, és ezután a „Fájl” => „Attribútumok módosítása” funkcióval lehet módosítani a fentieknek megfelelően a jogkört jelölő számot.

Melyik tárhelyszolgáltatónál fordult elő a hiba?
forpsi

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“WordPress frissítés hiba: 500 Internal Server Error” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Akkor én ezt most nem értem…. Van olyan wp védelemmel foglalkozó honlap, amin kifejezetten azt javasolják, hogy néhány fájl (wp-config, index, blog-header attributuma legyen 400. A fontosabb könyvtáraké (wp-admin, wp-content stb.) pedig legyen 705.
    Ha az általad megjelölt módon állítjuk be, akkor nem nő a támadási kockázat?

  2. A tárhelyszolgáltatót érdemes első körben megkérdezni erről, hátha egyből látja a hiba okát.

    Amit még elő szokott fordulni: a .htaccess fájl rendben van? Nyomj az admin felületen a Beállítások => Közvetlen hivatkozások menüpont alatt a mentésre, hátha helyreáll.

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.