WordPress mesterfogás: Egy oldalnak kétféle címet!?

Adott egy gyakori probléma, hogy az olyan kinézetekben, ahol felül van a menüsáv, nem „végtelenített” a megjeleníthető oldalak száma (kivéve ugye, ha legördülő menüről van szó), mint annál a fajta weboldal típusnál, ahol a menüsor az oldalsávon található. Mégis visszatérő kérés, hogy 8-10 menüpontot sűrítsünk be a kb. 5-7 menüpontra elegendő helyre.

Persze még ez sem lenne gond, ha a menüpontok nevei a következőkhöz hasonlítanának: „kapcsolat„, „főoldal„, „árak„, „termékek„; és nem ilyenek lennének: „Hol érhet el minket?„, „Kik vagyunk?„, „Milyen áron dolgozunk?„, „Miket forgalmazunk?

Mi a megoldás?
A felső menüsoron rövid, beszédes címeket adjunk meg. Ugye eddig nincs semmi trükk, hiszen akkor nem jelenik meg címként a hosszabb szöveg, hanem az lesz az oldalon is a cím, ami a menüpont neve. Hasonlóan ehhez:

Hagyományos verzió
Hagyományos verzió
És a hagyományos verzióhoz kapcsolódó szerkesztőfelület
És a hagyományos verzióhoz kapcsolódó szerkesztőfelület

Azonban ha feltelepíted a WP Title 2 bővítményt (innen letöltheted), akkor a szerkesztőfelület kibővül plusz egy sorral, ahová egy hosszabb szöveget is be lehet írni, ám ez nem fogja széttolni a weboldal felső részén csak korlátozott méretben rendelkezésre álló helyet, hanem ez csak magán az oldalon jelenik meg, a navigációs sávban nem!

Telepítés után így néz ki működés közben ez a funkció, valamint lejjebb látható a végeredmény is:

WP Title 2 - működés közben
WP Title 2 - működés közben

És ilyen lesz a végeredmény a weboldalon:

WP Title 2 - végeredmény
WP Title 2 - végeredmény

Hasznos volt? Van tapasztalatod ezen a téren? Írd meg egy hozzászólásban!

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.