8 tipp, hogy több időd legyen blogolni

Rendszeresen hallom a következő vagy ezekhez hasonló kifogásokat, hogy miért nem blogol valaki rendszeresen: „Nekem nincs időm blogolni.”, vagy „Túl elfoglalt vagyok, hogy rendszeresen írjak a blogomba.”

„Az idő ingyenes, mégis megfizethetetlen. Amit ebből elvesztegetsz, azt soha nem kapod vissza!” – Harvey Mackay

A blogírok többsége napi 9 órát dolgozik, 7 órát alszik, és a maradék 8 órában végzi a házimunkákat, barátokkal, ismerősökkel találkozik, illetve a családjával van. Éppen ezért meg kell tanulni bölcsen kezelni az időt, hogy a blogírásra is jusson belőle.

Ha az alábbi 8 tanácsot megfogadod, nemcsak több időd lesz blogolni, hanem több kedved is lesz hozzá!

  1. Naponta maximum egyszer ellenőrizd a weboldalaid statisztikáját! A statisztikák napi többszöri ellenőrzése nem segít, de ha írsz egy cikket, az látogatókat vonzhat!
  2. A Rád váró feladatokat állítsd fontossági sorrendbe! A blogoknak általában az a céljuk, hogy növeljék az olvasóközönséget, ehhez pedig az kell, hogy a fontossági sorrendben elöl legyen a rendszeres cikkírás.
  3. Csak a célra fókuszálj! Az internet tengerében könnyen el lehet tántorodni a céltól. Ha eldöntötted, hogy leülsz, és írsz egy bejegyzést, akkor közben ne menj Facebookozni, Twitterezni, Youtube videót nézni, stb…
  4. Dobd ki a TV-t! Az emberek folyamatosan azt állítják, hogy nincs idejük blogolni, de a kedvenc sorozataikat semmi pénzért ki nem hagynák. A TV lehet, hogy szórakoztató, de nem fog közelebb vinni a céljaidhoz!
  5. Felejtsd el a szigorú menetrendet! Nincs annál rosszabb, ha elhatározod, hogy mától minden nap írsz egy cikket, és utána folyamatosan ezen görcsölsz, hogy tartsd is a napi egy bejegyzést! A mennyiség helyett inkább a minőségre menj, írj inkább heti egy cikket, de az tartalmas és hasznos legyen!
  6. Helyes legyen az életmódod! Legyél egészséges. Aludj eleget! Az egészséges életmóddal több energiád lesz, friss leszel, és ez javítja a termelékenységet.
  7. A blogod legyen a szenvedélyed! Ha olyan dologról blogolsz, ami a szenvedélyed, akkor könnyebb lesz motiválnod magad, és dolgoznod rajta. Nem leszel képes inkább aludni a cikkírás helyett, mert szeretni fogod a blogod, illetve inkább felkelsz korábban, hogy írhass egy bejegyzést!
  8. Hagyd abba az olvasást, és cselekedj! Jó dolog a tanulás, de ha túlzásba viszed, és az elolvasottakat nem fogadod meg, akkor nem fogsz haladni, csak egy helyben fogsz toporogni. Olvastál egy jó tippet? Állj meg, és valósítsd meg!

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.