A WordPress kinézetek 3 típusa – hogyan válasszunk?

Weboldal készítés előtt állsz, és nem tudod hogyan válassz WordPress kinézetet? Segítek!

Alapvetően háromféle WordPress kinézet van:

  1. Ingyenes.
  2. Fizetős.
  3. Egyedi fejlesztésű.

Az ingyenesek egyszerűbbek, a fizetősek bonyolultabbak, de cserébe szebb és egyedibb weboldal készíthető velük. Az egyedi fejlesztésűek meg egyedi igényeket valósítanak meg, olyanokat, amelyek nem – vagy csak irreálisan nagy költséggel – oldhatóak meg az előbbi két kategóriából. Ez utóbbiról most nem írok, mert nem erről szól a cikk.

Általánosságban elmondható, hogy olyan kinézetet kell választani, amelynek az ELRENDEZÉSE megfelelő. A színeket/képeket könnyen lehet cserélni, de az elrendezésen bonyolultabb (így drágább is) változtatni. Másik fontos szabály: elvenni könnyen lehet, hozzáadni csak többlet munkával. Így ha valamit hiányolunk a kinézetből, érdemes olyat keresni, amiben ezt megtaláljuk. Ha nem vagy biztos benne, hogy a keresett dolog megtalálható-e a kinézetben, bátran kérdezz!

1.) Ingyenes kinézetek lelőhelyei:

Persze sok más helyen is vannak a neten ingyenes kinézetek, de ezeket használom a leggyakrabban.

Néhány példa, hogy a fent említett lehetséges (egyszerű) módosítások alatt mit is értettem, ingyenes kinézetek esetén:

2.) Fizetős kinézetek lelőhelyei:

A fizetős kinézeteket általában 30-70 dollár közötti összegért árulják. Áruk így jóval kedvezőbb, mintha egy ugyanilyet a nulláról kreálnánk, viszont az összetettségük miatt néhány munkaórával tovább tart a belőlük weboldalt készíteni, de összességében anyagilag jövedelmezőbb döntés, mint egy teljesen egyedi kinézet elkészítése.

Néhány „ilyen volt, ilyen lett” példa a fizetős kinézetek kategóriában:

3.) Egyedi fejlesztésű WordPress kinézetek:

Egyedi fejlesztésre akkor van szükség, ha sem az ingyenes, sem a fizetős kinézetek között nem találunk olyat, ami az elképzelésünknek megfelelő.

De ekkor sem érdemes a nulláról, egy üres jegyzettömb fájllal nekiindulni a fejlesztésnek, hiszen a rengeteg sablon közül biztosan találunk olyat, amelynek egy része felhasználható, és a végeredményen tényleg nem fog látszani, hogy egy sablonból lett kialakítva.

Az ilyen munkák tipikusan azok, amikor kész grafikai tervvel jön az ügyfél, és ebből kell weboldalt csinálni.

Néhány példa (részben a fentiekből is, ha illik rá a „nem ismerhető fel, hogy sablonból van” kitétel):

UPDATE, 2016/09/23
Az alábbiak sok évvel ezelőtt készült referenciák. A mai kor követelményeinek megfelelő referenciákat ezen a linken találsz!

A képek kattintásra nagyobbak lesznek!

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.