Az admin felület átrendezése, egyszerűsítése

A mai cikkemben egy nagyon hasznos bővítményt, a Fluency Admin-t mutatom be:

A bővítmény telepítése és aktiválása után az admin felület teljesen megváltozik. De csak külsőre! A WordPress kezelhetősége ezután is ugyanolyan egyszerű marad, ahogy eddig is megszokhattad, azzal a különbséggel, hogy nem kell azzal a zavaró tényezővel számolnod, hogy amikor már pl. a bejegyzések, oldalak, beállítások menüpontot is „kinyitottad”, akkor az egyes menüpontok megtalálása miatt sokat kell görgetned a böngésződ ablakát.

Ez a bővítmény a WordPress admin felületének jobb oldalán csak a főbb menüpontokat listázza ki, és elég csupán ezek fölé vinni az egeredet, máris látod az adott főmenühöz tartozó almenüket.

Fluency Admin
Fluency Admin

Fluency Admin letöltés

Képgaléria a bővítményről:




Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“Az admin felület átrendezése, egyszerűsítése” bejegyzéshez 9 hozzászólás

  1. Nos Ádám most rátapintottál az egyik fő problémámra:
    Azért nem upgrade-elek mert attól tarok, hogy a pluginjaim közül egy csomó még nem frissült. Attól tartok, hogy frissítésnél egy csomó nem fog működni. (rosszabb esetben le is hal a rendszer….)
    Hasonlóan jártam egy sablonnal is. A sablon sem működött 3.03 alatt…
    Mindez csak akkor derült ki, amikor az új telepítésnél már mindennel készen voltam, az aloldalak beállítva, css átalakítva, php-k átírva és meg akartam csinálni a nyitóoldalt… De nem volt. Nem jelent meg!
    Képzeld azt a rémületet! Eltartott egy napig, mire kiderítettem egy fórumon, hogy mit kell tennem, hogy legyen nyitóoldalam.
    Szóval azóta óvatos duhaj vagyok!
    Pontosabban:
    Én az a bűnöző vagyok, aki a legtöbb honlapján a 2.92 -t használom.
    Tudom, hogy kockázatos, de sajnos nincs napi 10 ezer látogatóm íyg abban bízok, hogy a hackerek is később találnak rám. Addigra meg megírják a plugin-ek, sablonok 3.04-es verzióját. (Gondolom 3.5 nél fog tartani addigra a WP…)

  2. Ahogy már korábban is írtam, érdemes egy teszt WordPress oldalt (amely a tökéletes klónja lehet az éles weboldalnak) létrehozni, és ott próbálgatni élesben a frissítéseket, így nem fordulhat elő a fent leírt kellemetlen eset.

    Mennyivel egyszerűbb klónozni egy WordPress weboldalt, mint órákat szenvedni az ilyen hibák kijavításával! 🙂

    ui.: Nem (csak) a látogatóid számától attól függ, hogy meghekkelik-e az oldaladat, hanem az indexelésétől is. Ha a robotok rátalálnak, és a robot írója azt akarja, úgyis feltörik…

  3. Hali!
    Köszi a bővítményt. Elég kis pofás lett a kezelőfelület. Gyorsabb, jobb a tájékozódás.

    Üdv!

  4. Már a tapasztalatokról is be tudok számolni:
    Nem is értem, hoyg a 3-as széria bevezetésével miért nem tértek rá erre (vagy valami nagyon hasonló) admin felületre.
    Nagyon jó, tényleg könnyen használható.

  5. De hiszen benne van az alap WP-ben! A menü-csoportok közötti dupla nyílra kattintva csak az ikonok maradnak láthatók és ha a kurzort föléjük viszed kinyílnak az almenük.

  6. Zoli!

    Köszi a kiegészítést, tényleg tud hasonlót az alap WordPress!

    Az általad felvázolt alap WP funkciónak azonban az a hátránya, hogy nem látszanak a főmenüpontok nevei (csak ha az ikonok fölé viszed az egeret), így aki az ikonokról nem ismeri fel, annak mindig keresnie kell, hogy pl. melyik a bővítmények menüpont.

    Illetve a Fluency Admin nem csak a menüpontok megjelenését rendezi át, hanem a menüpontok megjelenését is!

    ui.: 2010. december végéig minden idők 273. legtöbbet letöltött bővítménye volt!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.