Keresés kategória ÉS címke alapján

Ugyan a WordPress 3.7 megjelenésével fejlesztettek a WordPress korábbi keresőjén (már nem csak simán sorrendbe rakja a találatokat, hanem a keresőkifejezésre való relevanciát is vizsgál a sorrend kialakításánál), az még mindig nem alkalmas olyan keresésekre, ahol két feltétel szerint szeretnénk szűrni a találatokat.

Az alábbi trükk és/vagy bővítmény segítségével fejleszthetünk a beépített keresőn.

A „trükkös” rész
A WordPress alkalmas arra, hogy úgy mutassa meg a tartalmakat, hogy kategóriára ÉS címkére is keresünk, és a közös találatokat megmutatja. Azaz azokat, amelyek az adott kategóriába IS be vannak sorolva, és az adott címkével IS el vannak látva. Fontos észrevenni, hogy IS kötőszót használok, és nem a VAGY szót, amellyel teljesen más értelme lenne a fenti mondatnak és más találatokat kapnánk azonos keresésre.

Szóval a „trükk”:
Ha a WordPress weboldalad domainje mögé írod ezt:

?category_name=hirek&tag=frissites

akkor ki lesznek listázva azok a bejegyzések, amelyek a „Hírek” kategóriába vannak sorolva, és a „frissítés” címkével IS el vannak látva. Példáért kattints ide!

screenshot-3Bővítményes megoldás
Természetesen van erre bővítményes megoldás is, amelynek a segítségével az oldalsávra felrakhatsz egy keresőt, amely megcsinálja a manuálisan kiválasztott elemekből a fenti metódus alapján a szűrést.

Query Multiple Taxonomies bővítény
A mellékelt képen látható widgetet lehet vele létrehozni, és több hasznos opció is tartozik hozzá. Érdemes feltelepíteni, és megnézni!

Letöltés

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.