WooCommerce 29.: Adószám mező hozzáadása a pénztár oldalhoz

2020. július 1. óta egy számla kötelező eleme a vevő adószáma (nem összekeverendő az adóazonosító jellel, ami magánszemélyeknek van), ha az adóalany. Mivel a WooCommerce-ben nincs alapbeállításként ilyen mező, ezért hozzá kell tenni.

HuCommerce bővítmény

A magyar fejlesztésű bővítmény rengeteg hasznos dolgot tud, a bővítmény oldalán ezeket el lehet olvasni (amit még szeretek benne: megcserélhető vele a vezeték- és keresztnév mező, ami magyar nyelvterületen alapesetben logikátlan sorrendű). Idézem az adószámos részt a fejlesztői leírásból:

ADÓSZÁM BEKÉRÉSE VÁSÁRLÁSNÁL

„A Pénztár oldalon a Cégnév mező alatt már Adószámot is be lehet kérni. Az Adószám mező csak akkor jelenik meg, ha a Cégnév mezőbe lett írva. Az adószám ebben az esetben kötelező mező. Az adószám a rendelésen kívül az adott felhasználó profil adatainál is elmentésre kerül. Az adószám megjelenik mind a visszaigazoláson, mind a rendelés szerkesztésénél, valamint az értesítő levelekben is.”

A beállításhoz a bővítményt fel kell telepíteni, aktiválni kell, majd a „WooCommerce” => „HuCommerce” menü alatt lehet az opcióit előhívni, itt:

HuCommerce - adószám beállítás

Fontos, hogy a céges számlázási adatok feltételes megjelenítése opció legyen beállítva. Ellenkező esetben magánszemélyek nem tudnak rendelést leadni a WooCommerce webáruházadban!

HuCommerce - adószám beállítás

A számlára is rákerül az adószám?

  • Ha kézzel számlázol, akkor neked kell ráírnod a bekért adat alapján.
  • Ha pl. SalesAutopilot intézi a számlázást, akkor ezt a leírást kövesd, hogy a számlára kerüljön a WooCommerce rendelésnél bekért adószám.

Letöltés

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“WooCommerce 29.: Adószám mező hozzáadása a pénztár oldalhoz” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.