WooCommerce 34.: Különböző ÁFA-kulcsok kezelése

Ha nem egy termékkörbe tartozó árukészleted van, akkor szükséged lehet több ÁFA-kulcs használatára. Megmutatom, hogy WooCommerce-ben hogyan tudod ezt kezelni.

ÁFA-kulcsok létrehozása WooCommerce-ben

Az első lépés, hogy a „WooCommerce” => „Beállítások” => „Általános” menüpont alatt engedélyezni kell az adókat:

Mentés után megjelenik az „Adó” fül a WooCommerce beállításai között:

Itt több fajta „jó beállítás” létezik (lehet pl. nettó ár is a megjelenítés módja, és hozzátenni utótagként a „+ÁFA” kifejezést), mutatok egyet:

Amit a fenti képpel kapcsolatban érdemes tudni:

  • Az „Adószámítás alapja” beállítás akkor jó így, ha csak egy országban értékesítesz.
  • Ha bruttó árak jelennek meg a webshopban, akkor pl. számlázásnál visszaszámolja a rendszer az ÁFA összegét.
  • A „További adó osztályok” részhez írt ÁFA-kulcsoknak megfelelően létrejön az Adó fül alatt közvetlenül egy-egy alpont (én a „Normál árak” (lejjebb: „Szabványos”) alpontot szoktam 27%-os beállításnak használni). Ezeket így kell beállítani:

A csillagok helyét így kell kitölteni (ha valamelyik nincs kitöltve, akkor minden – a főkategóriába tartozó – esetben azonos módon lesz számolva):

ÁFA-kulcsok termékenkénti beállítása

Ha az ÁFA-kulcsok létre lettek hozva a fentieknek megfelelően, akkor minden terméknél külön-külön állítható, hogy milyen ÁFA-kulcs tartozik hozzá. Itt, a termék szerkesztésénél:

Ahogy feljebb írtam, a „Szabványost” érdemes 27%-osra állítani. Vagy ha zavar, hogy nem látsz itt 27%-os opciót, akkor azt is létre kell hozni, és akkor kiválaszthatóvá válik.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.