Ügyfélszolgálat: +36 70 623 8822

‘wordpress 3.1’

Megszüntetik a WordPress további fejlesztését!*

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Cikk, Hírek, Ingyenes videók, cikkek

Gyorshír: A WordPress egyik alapító tagja, Matt Mullenweg tegnap jelentette be, hogy a 3.1 verzió volt az utolsó kiadott verzió, ugyanis a letöltések száma verzióról-verzióra csökkent, és most érte el azt a kritikus szintet, amely alatt már nem érdemes tovább foglalkozni a fejlesztéssel!

A cikk áprilisi tréfa!

Mint elmondta, nagyon sajnálja, hogy meg kellett hoznia ezt a döntést, hiszen a gyermekének tekinti a WordPress-t, de kifejtette, hogy a fejlesztés annyi pénzt visz el, hogy tovább már nem tudja támogatni.

*: Április 1. a mai dátum, természetesen a fentiekből semmi sem igaz, lesz 3.2 is!

Az admin sáv eltűntetése a vezérlőpultból és/vagy a weboldalról

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Admin felület, Cikk, Felhasználók, Ingyenes videók, cikkek

Ha olvastad a WordPress 3.1 10 legfontosabb újítását összeszedő cikkemet, vagy már frissítetted a weboldaladat akkor bizonyára ismerős a harmadik újítás, amely egy admin sávot varázsol a bejelentkezett felhasználó adminisztrációs felületének és/vagy a weboldal tetejére.

Vannak olyanok, akik szerint ez a funkció nagyon jó, gyorsítja a munkát, de a visszajelzések szerint többeket zavar. Természetesen az eltűntetésére is van megoldás!

A Felhasználók” menüpont alatt a Saját adatlap” almenüpontra kell kattintani, majd a Mutassa az Admin sávot”résznél kell bepipálni azokat a helyeket, ahol látni szeretnéd az admin sávot. Ha nem szeretnéd sehol sem látni, akkor egyszerűen vedd ki a pipákat, majd mentsd el a változtatásokat!

Az admin sáv, és az eltűntetésének módja

Az admin sáv, és az eltűntetésének módja

Megjelent a WordPress 3.1!

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Cikk, Hírek, Ingyenes videók, cikkek

Megjelent a legújabb WordPress verzió, a WordPress 3.1!

Már december vége óta várunk rá, végre megérkezett! A WordPress 14. kiadását a hagyományoknak megfelelően ismét egy Jazz zenészről nevezték el, ezúttal Django Reinhardt lett a kiválasztott.

Az újdonságokról már írtam egyszer részletesebben: WordPress 3.1 részletes bemutatása.

A magyar nyelvű WordPress 3.1 letöltése!

A WordPress weboldalad frissítése a legújabb verzióra: WordPress frissítés

Egy közel 11 perces videó a WordPress 3.1-ről (a wordpress.org szerint még angolul sincs hivatalos videó! 🙂 ):

AnagyZ kollégának köszönöm a figyelmeztetést, a videón 3:30-nál félremondtam, nem Windows Importert akartam mondani, hanem WordPress Importert!

További információk: a WordPress 3.1 részletes bemutatása.

ui.: Máris több, mint 79 000 alkalommal töltötték le az új verziót, és ez a szám hihetetlen mértékben nő!

>79000 letöltés pillanatok alatt

több mint 79000 letöltés pillanatok alatt

WordPress 3.1 RC3

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Cikk, Hírek, Ingyenes videók, cikkek

A WordPress 3.1 fejlesztése a célegyenesben jár. Jelen pillanatban 99%-os az új rendszer!

99 %-os a WordPress 3.1

99 %-os a WordPress 3.1

A WordPress fejlesztők bevett szokása, hogy amikor már kellően stabil egy-egy új rendszer, akkor kiadnak belőle úgynevezett “Release Candidate” (RC) verziót, amely segítségével az érdeklődők kipróbálhatják, tesztelhetik az új rendszert, valamint az észlelt hibákat el tudják juttatni a fejlesztők részére, akik javítják ezeket.

Szombaton adták ki a WordPress következő verziójának, a 3.1-nek a 3. RC verzióját. Az első hírek szerint a korábban beharangozott ajaxos újítást – pl. a bejegyzések és az oldalak megjelenítésénél – kivették a készülő 3.1-es verzióból, mert sok gond volt vele, nem működött megfelelően.

WordPress 3.1 RC3 letöltés (angol nyelvű)

Figyelem! Éles oldalon ne használd, mert még lehetnek benne eddig fel nem tárt hibák!

Aki még nem ismeri az új verzió újdonságait, azok kedvéért egy közel 11 perces videó róla:

ui.: A WordPress népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy ~1 hónap alatt több mint 1 milliószor töltötték le a 3.0-ás verziót!

Ennyiszer töltötték le eddig a WordPress 3.0-át

Ennyiszer töltötték le eddig a WordPress 3.0-át

WordPress 3.1 újdonságok videó, letöltés

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Cikk, Hírek, Ingyenes videók, cikkek

WordPress 3.1

WordPress 3.1

Már 99%-ban elkészült a WordPress 3.1-es verziója, ideje hát, hogy írjak róla pár szót. Két órát teszteltem, összefoglalom a tapasztalataimat.

A leírás alatt egy közel 11 perces videó vár! Mivel a videót két óra tesztelés után most forgattam, nem vágtam meg (néhol gondolkozom, hogy mi jön 🙂 ), azért remélem hasznodra válik, és a segítségemmel az újdonságokra felkészülve fogod várni a WordPress új verzióját!

10 kiemelt fejlesztés, újdonság:

 1. A bejegyzéseket különböző – előre meghatározott – sémák szerint lehet megjeleníteni, akár kategóriánként más-más kinézetben!
 2. Gyorsított admin felület: ajax segítségével gyorsabb lett a bejegyzések és az oldalak közötti keresés!
 3. Egyszerűsített adminisztrátori felületre vezető linkek lettek elhelyezve az oldal tetején, így a legfontosabb funkciók mostantól egy kattintással bárhonnan elérhetőek!
 4. A SEO sempontból fontos belső linkelés megkönnyítése a megújult link hozzáadása gomb, valamint a hozzá tartozó felület segítségével.
 5. A felhasználók ezentúl több szempont szerint fognak tudni a tartalomban keresni.
 6. A hálózati admin felület menü külön lett választva a weboldal adminisztrációs részétől, így sokkal átláthatóbb lett, mint a WordPress 3.0 verziójában volt.
 7. Elvileg ez az utolsó WordPress verzió, amely megelégszik 5.2 verziónál régebbi PHP-val a szerveren. Elméletileg a 3.2 verziónak már szüksége lesz erre a verzióra, valamint MySQL-ből is minimum 5.0.15 kell majd a hibátlan működéshez.
 8. Kék admin színséma frissítése, az admin css fájlának egyszerűsítése.
 9. Egyedi bejegyzés típusokénti archívum létrehozásának lehetősége.
 10. Elfelejtett jelszó funkció frissítése, kényelmesebbé tétele.

WordPress 3.1 bemutató videó (ha nem indul el, kérlek nézd meg másik böngészővel, és egy hozzászólás formájában küldd el az operációs rendszered nevét, és a böngésződ pontos verziószámát!!!):

AnagyZ kollégának köszönöm a figyelmeztetést, a videón 3:30-nál félremondtam, nem Windows Importert akartam mondani, hanem WordPress Importert!

Megtetszett a WordPress egyszerűsége? Szeretnéd elsajátítani a WordPress használatát? Nézd meg a tudásanyag 131 videó tartalomjegyzékét, és vegyél WordPress videós tagságot!

Összegezve: Egyre távolodik az idő, amikor a WordPress-t kizárólag blogolásra lehetett használni, immáron annyira felhasználóbarát és egyszerű a kezelése, olyan kiterjedt funkciólistával rendelkezik, hogy bátran kijelenthetem, hogy mindenkinek WordPress-t kellene használnia a saját weboldalához 🙂

Letöltés

 • Egyelőre csak angol nyelven érhető el a WordPress 3.1 kettes BÉTA verziója (amíg csak ezt látod itt, kizárólag teszt oldalon használd az új verziót!)
 • WordPress 3.1 magyarul, nem béta, stabil változat! (még nem elérhető, hamarosan!)
Vajon a 3.1-es verziót is leg fogják tölteni 27,5 millió alkalommal?

Vajon a 3.1-es verziót is leg fogják tölteni 27,5 millió alkalommal?