Ügyfélszolgálat: +36 70 623 8822

‘php’

Fehér oldal a wp-login.php helyén? Itt a megoldás!

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Admin felület, Cikk, Hírek, Ingyenes videók, cikkek

Nem tudsz belépni a WordPress admin felületére, ugyanis a wp-login.php oldalon a felhasználónév és a jelszó beírása után egy fehér képernyőt látsz? Vagy “Internal Server Error”-t? Ennek elhárításában is segít az alábbi útmutató!

Az alábbi útmutató a következő hibák forrásának felderítésében, illetve hibák elhárításában segíthet:

 • Fehér képernyő bejelentkezéskor.
 • Internal Server Error megjelenése a weboldalon, vagy az admin felületen. (ez általában szerverhibára utal)
 • Belépéskor (helyette) „A sütik blokkolva egy nem várt kimenet következtében.” felirat.

A hiba forrása általában az alábbi tippek valamelyikével megtalálható/orvosolható. A munka megkezdése előtt készíts egy  biztonsági mentést a teljes weboldalról!

A) Ha tárhelyváltás volt.

Lehet, hogy a WordPress hibamentes futásához szükséges alapvető követelményeknek nem felel meg az új tárhely.

Mik az alapvető követelményei a WordPress-nek?

 1. Minimum PHP 5.2.4 (ajánlott php verzió: 7) verzió
 2. Minimum MySQL 5.0 verzió (ajánlott: 5.6) vagy min. 10.0 MariaDB
 3. Ajánlott: https támogatás.

Lehet, hogy ezen infók elvezetnek a megoldáshoz!

Ha a domainhez cPanel admin felület van, lépj be, majd a bal oldalon a “Select PHP version” részre kattintva, a feljövő oldalon állítsd át az alapértelmezett “native”-ot “5.6”-ra, és máris be lehetett lépni az admin felületre.

Ha ez nem oldja meg a problémát, lépj a következő pontra!

B) .htaccess hiba

Próbáld ki a következőt: nevezd át a weboldal FTP-jén keresztül a .htaccess fájlt, és próbálj meg belépni. Ha sikerül, akkor nézd át ezt a fájlt, mert ebben lesz a hiba forrása. Ha eltávolítottad a hibát okozó részt, ne felejtsd el ismét elérhetővé tenni a .htaccess fájlt!

Ha nem sikerül ekkor sem belépni, irány a C) pont!

C) WordPress fájlok felülírása

Próbáld meg a következőt: töltsd le a használt WordPress verzióval megegyező verziójú alap telepítőcsomagot, és FTP-n keresztül írd felül a fent lévő fájlokat ezzel. Ez azért lehet hasznos, mert lehet, hogy valamelyik ún. “core” fájl sérült. Ha ez után sikerül belépni az admin felületre, szuper! Ha nem, akkor:

D) Memória-limit emelés

A wp-admin mappában helyezz el egy php.ini fájlt, ezzel a tartalommal:

memory_limit = 64M

Ha nem segít, akkor kérd meg a tárhelyszolgáltatódat, hogy emelje meg a memórialimitet min. 64-512 MB-ra a weboldalhoz tartozó tárhelyen.

Ha ez sem oldotta meg a problémát:

E) Fájljogosultságok ellenőrzése

Ellenőrizd, hogy a tárhelyen lévő fájlok jogosultsága “644” és a mappáké pedig “755” legyen. Más beállítások problémát okozhatnak. Ha még mindig fennáll a hiba:

F) wp-config.php

Helyezd el ezt a kódot a wp-config.php fájlban (a kódra kattintva le lehet tölteni):

Nézd meg a wp-config.php fájl mentése után ismét az admin felületet. Ha látsz valamilyen hibát a fehér felületen, akkor van egy nyomod, hogy mi okozhatja a hibát.

Ha még mindig nem oldódott meg a bejelentkezési hiba, van még egy G) pont is:

G) Bővítmény-hiba felderítés

Kapcsold ki, majd egyesével be az összes bővítményt. Ezzel kiderítheted, ha valamelyik kiegészítő a ludas. Részletesebb leírás erről a pontról: itt, a 7. pontban.

H) A wp-config.php fájl BOM-mentesítése

Ehhez leírást itt találsz.

Ha a fentiek nem segítenek:
Előfordulhat, hogy ezek után/mellett a belépő oldal ugyan elszáll, de az oldalt megnézve látszik, hogy sikerült belépni, mert a felső sáv (admin bar) aktív lesz. Ez is probléma, ezért a következő lépés, hogy a tárhelyszolgáltatónak kell szólni, hogy vajon miért nem megy az oldal. Érdemes tőle megkérdezni (bár valószínűleg nem ez a hiba forrása), hogy ennek megfelel-e a szerver: https://wordpress.org/about/requirements/

WordPress 3.1 újdonságok videó, letöltés

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Cikk, Hírek, Ingyenes videók, cikkek

WordPress 3.1

WordPress 3.1

Már 99%-ban elkészült a WordPress 3.1-es verziója, ideje hát, hogy írjak róla pár szót. Két órát teszteltem, összefoglalom a tapasztalataimat.

A leírás alatt egy közel 11 perces videó vár! Mivel a videót két óra tesztelés után most forgattam, nem vágtam meg (néhol gondolkozom, hogy mi jön 🙂 ), azért remélem hasznodra válik, és a segítségemmel az újdonságokra felkészülve fogod várni a WordPress új verzióját!

10 kiemelt fejlesztés, újdonság:

 1. A bejegyzéseket különböző – előre meghatározott – sémák szerint lehet megjeleníteni, akár kategóriánként más-más kinézetben!
 2. Gyorsított admin felület: ajax segítségével gyorsabb lett a bejegyzések és az oldalak közötti keresés!
 3. Egyszerűsített adminisztrátori felületre vezető linkek lettek elhelyezve az oldal tetején, így a legfontosabb funkciók mostantól egy kattintással bárhonnan elérhetőek!
 4. A SEO sempontból fontos belső linkelés megkönnyítése a megújult link hozzáadása gomb, valamint a hozzá tartozó felület segítségével.
 5. A felhasználók ezentúl több szempont szerint fognak tudni a tartalomban keresni.
 6. A hálózati admin felület menü külön lett választva a weboldal adminisztrációs részétől, így sokkal átláthatóbb lett, mint a WordPress 3.0 verziójában volt.
 7. Elvileg ez az utolsó WordPress verzió, amely megelégszik 5.2 verziónál régebbi PHP-val a szerveren. Elméletileg a 3.2 verziónak már szüksége lesz erre a verzióra, valamint MySQL-ből is minimum 5.0.15 kell majd a hibátlan működéshez.
 8. Kék admin színséma frissítése, az admin css fájlának egyszerűsítése.
 9. Egyedi bejegyzés típusokénti archívum létrehozásának lehetősége.
 10. Elfelejtett jelszó funkció frissítése, kényelmesebbé tétele.

WordPress 3.1 bemutató videó (ha nem indul el, kérlek nézd meg másik böngészővel, és egy hozzászólás formájában küldd el az operációs rendszered nevét, és a böngésződ pontos verziószámát!!!):

AnagyZ kollégának köszönöm a figyelmeztetést, a videón 3:30-nál félremondtam, nem Windows Importert akartam mondani, hanem WordPress Importert!

Megtetszett a WordPress egyszerűsége? Szeretnéd elsajátítani a WordPress használatát? Nézd meg a tudásanyag 131 videó tartalomjegyzékét, és vegyél WordPress videós tagságot!

Összegezve: Egyre távolodik az idő, amikor a WordPress-t kizárólag blogolásra lehetett használni, immáron annyira felhasználóbarát és egyszerű a kezelése, olyan kiterjedt funkciólistával rendelkezik, hogy bátran kijelenthetem, hogy mindenkinek WordPress-t kellene használnia a saját weboldalához 🙂

Letöltés

 • Egyelőre csak angol nyelven érhető el a WordPress 3.1 kettes BÉTA verziója (amíg csak ezt látod itt, kizárólag teszt oldalon használd az új verziót!)
 • WordPress 3.1 magyarul, nem béta, stabil változat! (még nem elérhető, hamarosan!)
Vajon a 3.1-es verziót is leg fogják tölteni 27,5 millió alkalommal?

Vajon a 3.1-es verziót is leg fogják tölteni 27,5 millió alkalommal?