WordPress 3.8 bemutató, újdonságok (Parker)

Megjelent a WordPress 3.8-as verziója. A verziót Charlie Parker Jazz zenészről nevezték el. Összefoglaltam az újdonságokat.

  • „Megújult” telepítő-design.
  • Teljesen újradesignolt admin felület.
  • Többféle admin felület színösszeállítás. Ha nem elég a 8, itt leírom hogyan tudsz még 8-at hozzáadni!
  • Megújult, átláthatóbbá tett vezérlőpult.
  • Megújult widget-kezelés (a linkre kattintva erről láthatsz egy külön videót)
  • Már tényleg elérhető a Twenty Fourteen, mint új alapértelmezett kinézet. (rettentő ronda, de nem kötelező használni)
  • Megújult Testreszabás funkció a Megjelenés menü alatt, amely egyébként szintén átesett egy apróbb ráncfelvarráson.
  • Elbújtatott kinézet törlés funkció.

A fejlesztők azt ígérték, hogy – a viszonylag nagy arányú változtatásoknak köszönhetően – a szokásosnál több Beta verzió lesz. A végleges WordPress 3.8 verzió 2013. december hó 12. napjára várható.

Hivatalos videós ismertető:

A WordPress 3.8-as verziójának újdonságai

Egy modern új forma bemutatása

overview

Modern, esztétikus megjelenés

Az új WordPress vezérlőpult friss, letisztult formavilággal rendelkezik, amely magán hordozza az áttekinthetőség és egyszerűség jegyeit.

aesthetics

Tiszta tipográfia

Az Open Sans betűtípus nagyszerű, barátságos szövegolvasást biztosít mind az asztali számítógépek, mind a mobileszközök esetében. Ugyanúgy nyílt forráskódú, mint a WordPress.

typography

Kifinomult kontraszt

Mi úgy tartjuk, hogy az olvashatóságot sohasem szabad feláldozni a forma kedvéért. Kiváló kontraszt, és nagy, kellemes betűtípus, amellyel könnyebb az olvasás, és öröm a navigáció.

contrast

WordPress minden eszközön

A felhasználók a legkülönfélébb módon csatlakoznak az internetre: okostelefonnal, tablettel, notebookkal vagy asztali számítógéppel. Teljesen mindegy, hogy mit használunk, a WordPress bármihez alkalmazkodik, és otthonosan érezzük vele magunkat bármilyen eszközönl is dolgozunk.

colors

Nagy sebesség mellett magas felbontás

A WordPress megjelenítése élesebb, mint bármikor, az új vektor alapú ikonokkal, amelyek teljesen a képernyőhöz idomulnak. A pixel csatornák által az oldalak beolvasása észrevehetően gyorsabb.

Válasszunk színt

A nyolc színsémából biztosan kiválaszthatjuk a kedvünkre valót. Bármelyiket választjuk az alul lévők közül, a változás azonnali lesz. A színséma később is módosítható a Saját adatlap résznél.

Kifinomult sablonkezelés

Az új sablonkezelő felület lehetővé teszi, hogy sablonainkat egy pillantás alatt áttekintsük. Vagy bővebb információra van szükségünk? Egy kattintással továbbléphetünk. Aztán dőljünk hátra, és használjuk a billentyűzet nyíl gombjait minden létező sablonunk teljes felfedezéséhez.

themes

Gördülékenyebb widget-érzés

Húzás-húzás-húzás. Görgetés-görgetés-görgetés. A widget-kezelés bonyolult tud lenni. Az új design-nal áramvonalassá alakítjuk a widget képernyőt.

Nagy monitorunk van? Több widget területen, akár oldalanként felhalmozhatunkk, kihasználva a rendelkezésre álló helyet. Tablet? Elég csak megérinteni egy widgetet a hozzáadáshoz.

Twenty Fourteen, egy letisztult új magazin sablon

Legyen a honlapunk egy magazin
Hozzunk létre egy csodálatos magazin stílusú honlapot a WordPress-szel, és a Twenty Fourteen sablonnal. Válasszunk a honlapunk kezdőlapján, a kiemelt tartalmaink megjelenítéséhez, rácsos nézetet vagy egy slidert. Használjuk ki a három widget terület adta lehetőséget, vagy a két oldal mintasablon használatával módosítsuk az elrendezést.

Pár kép az új verzióból:

twentyfourteen

WordPress 3.8 bemutató videó:

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.