WordPress 4.3 bemutató, újdonságok (Billie)

2015. augusztus 18-án megjelent a WordPress 4.3! Lássuk, mik az újdonságok! Olyan nagy dolgokra nem kell számítani, de azért pár fejlesztés jön az új verzióval.

1) Az új verzióban található újdonságok közül az első nagyon szimpatikus, ugyanis a biztonságon próbál meg növelni. Eltűnik a közvetlen jelszó megadási lehetőség, helyette egy „Jelszó mutatása” gomb látszik:

Ha rákattintunk, egy nagyon erős jelszót látunk:

Ha ezt megpróbáljuk (lehet!) átírni gyenge jelszóra, nem elég, hogy értesítést kapunk jelszavunk gyengeségéről, még pluszba be kell pipálni egy „Gyenge jelszó használata” opciót is a továbbhaladáshoz:

A fenti képen, ha az elrejtés gombra kattintunk, akkor csillagokat látunk a jelszó helyett:

2) A „Megjelenés” => „Testreszabás” menüből – élő előnézeti képpel egybekötve – szerkeszthető a menürendszer. Ezt a „Megjelenés” => „Menük” menüpont alól is elérhetjük:

Rákattintva előbb létre kell hozni egy menüt:

Majd: „Menü létrehozása”

Majd az „Add Items” gombra kattintva előjönnek a már ismert funkciók, egy picit új elrendezésben:

Ha már itt megadjuk azt, hogy hol jelenjen meg a menü, akkor az előnézeti képen azonnal látjuk is:

Természetesen a menü szerkeszthető a „Megjelenés” => Menük menüpont alatt is.

3. Favicon beállítási lehetőség a Megjelenés => Testreszabás menüben:

Itt ezt kell választani:

Majd a „Fájl kiválasztás” gombbal lehet feltölteni a képet:

A feltöltött faviconból ki lehet vágni egy részletet, hogy passzoljon a favicon követelményei között szereplő képaránynak (legyen négyzet):

A funkció akkor is elérhető, ha négyzet alakú képet töltünk fel.

4. Erősebb jelszavak használata:

Hasonlóan a telepítés során megjelenő változáshoz, a saját profil alatt is az új, generálós módszerrel tudunk új jelszót beállítani:

Itt is át tudjuk írni a jelszót, ám ha gyenge jelszót adunk meg, itt is pipálni kell a „Gyenge jelszó használata” opciót.

Ha a WordPress admin felületének belépő oldalán az elfelejtett jelszó opciót használjuk, akkor ugye kapunk egy e-mailt, amelyben van egy link. Na ott mostantól szintén ez az „erős jelszavas” megoldás vár minket:

Igaz, itt gyenge jelszóval „be lehet csapni” a rendszert, ugyanis úgy is továbbenged:

5. Automata formázások: a „*” és „-” jellel jelölt szabálytalan felsorolásokat rendezetlen, az 1., és 1) jelöléssel szerkesztett listákat rendezett felsorolásokká alakítja az új szerkesztőfelület. Ezen metódus alapján a „<” kezdődő részt idézetté, és a „#2-6” részeket címsorokká alakítja az újonnan beépített automatizmus.

A hivatalos videó erről:

A teljes lista ezekről az automata formázási lehetőségekről (kép: wpbeginner):

inlineshortcuts

6. A lista nézetben (pl.: oldalaknál, hozzászólásoknál, médiánál) kisebb böngészőn könnyebben átláthatóak lesznek az adatok, sőt azok elrejthetők/megjeleníthetők lesznek:

7. Ha létrehozol új oldalt, mostantól alapértelmezett beállítás az, hogy nem lesz ott hozzászólási lehetőség. Ez egy remek újdonság, mert a weboldalak többségénél úgyis elég az, ha csak a bejegyzésekhez lehet hozzászólni.

Angol nyelvű videó a fentiekről:
https://videopress.com/embed/T54Iy7Tw?hd=1

Tetszik? Melyik új funkciót várod? Írd meg egy hozzászólásban!

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.