Megjelent a WordPress 3.0 verzió

Örömhírrel jelentkezek! Itt a várva-várt WordPress 3.0 “Thelonious” verzió. “Thelonious”, mert köztudott, hogy a WordPress fejlesztői mindig egy Jazz zenészről nevezik el az új verziókat.

Az angol verziót innen lehet letölteni: WordPress 3.0 letöltés. Magyar fordítás jövő hét elejére várható.

A letöltési rohamra jellemző, hogy 60 perccel ezelőtt töltöttem le az új verziót, azóta több mint 11 000-szer töltötték le. Én voltam a 4700. ember kb. Csak érdekességképpen, a WordPress 2.9 verzióját 10,3 milliószor töltötték le! Ez kétségkívül elég bizonyíték, hogy a WordPress a világ egyik legnépszerűbb tartalomkezelő rendszere!

4704. letöltés, kb., mert olyan gyorsan pörög a számláló, hogy amíg letöltöttem, és print screent készítettem, addig is töltötték le páran 🙂

Érdekesség, hogy a 3 héttel ezelőtti állapothoz képest közel 130 hibát fedeztek fel, ezért azt javaslom, hogy még egy ideig ne frissítsen senki, hiszen a most kijött “éles verziót” ezrek töltik le, és sok hibát fognak még találni, majd ha ezeket mind kijavították, akkor érdemes működő oldalon használni a WordPress 3.0 verzióját.

Összesen 1217 hibát javítottak, és 218 ember dolgozott az új verzión!

WordPress 3.0 gyors bemutató.

A legfontosabb újdonság, hogy egy WordPress telepítésével több blogot is lehet kezelni, ugyanis beépítették a WordPress Multiuser verzióját is a rendszerben, így a blog.hu oldalhoz hasonló, vagy egy szakmán belül lehet létrehozni egy kisebb-nagyobb közösséget.

Újdonság még, hogy a megszokott alapértelmezett kinézetet lecserélték a Twenty Ten nevezetűre, talán ezzel is egy új irányt szeretnének mutatni, ezzel is jelzik a fejlesztők, hogy a trendek megváltoztak, új utat kell keresni a designban is. Új designt kapott az admin felület is, egy kicsit világosabb lett az egész. Így elsőre nekem nem tetszik, de lehet, hogy csak megszokás kérdése.

3 héttel ezelőtt
És most, közel 130 ismert hiba megoldása után

Készítettem egy 35 másodperces videót, amelyen több mint 100-szor töltik le a WordPress 3.0 verziót:

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!

WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.