Új felhasználó létrehozása WordPress weboldalon

Ebben a rövid cikkben azt szeretném megmutatni lépésről lépésre, hogyan kell létrehozni pár kattintással egy új felhasználót WordPress-ben.

Első lépésként a „Felhasználók” => „Új hozzáadása” menüpontra kell kattintani. Ott az alábbi képen látható felületet látod.

Jó tudnod!
Ami kötelező, az a Felhasználónév (2.) és E-mail cím megadása (2.). A többi opcionális.

Mi mire szolgál a felhasználó létrehozásánál?

Mutatom a fenti számozásnak megfelelően.

  1. Itt kell megadni azt a nevet, amit bejelentkezéskor kell megadni a belépőfelületen a leendő felhasználónak. Érdemes ékezet és szóköz nélküli, kisbetűket és számokat tartalmazó nevet megadni.
  2. A leendő felhasználó e-mail címe.
  3. Keresztnév (nem kötelező).
  4. Vezetéknév (nem kötelező).
  5. Honlapcím (nem kötelező).
  6. Ide kattintva meg lehet nézni a jelszavát. Ez azért hasznos, mert ha valakinek levélben küldöd el, hogy létrehoztad a felhasználói fiókját, akkor egyből jelszót is tudsz mellé küldeni, és nem kell neki vesződnie a jelszóbeállítással.
  7. Ezt bepipálva hagyva a 2. pontban megadott e-mail címre fog menni egy, a bejelentkezési adatokat (a felhasználónevet és egy linket, ahol jelszót tud generálni magának) tartalmazó levél az új felhasználónak.
  8. Itt tudod beállítani, hogy milyen jogkörrel (ha ezt a cikket azért látod, mert nekem hozol létre felhasználót a munkához, kérlek adminisztrátori hozzáférést adj) rendelkezzen az új felhasználó. A felhasználói szintekről írtam korábban egy cikket, kattints a linkre!
  9. Az „Új felhasználó létrehozása” gombra kattintva tudod a feljebb megadott adatoknak megfelelően létrehozni az új felhasználót.

El is készültünk, létrehoztál egy új felhasználót! 🙂

Kiemelt kép:
en.wikipedia.org/wiki/File:System-users.svg

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.