WordPress felhasználóid jogosultságainak ellenőrzése

Ha több szerződ Felhasználói szintek a WordPress weboldalaknál című cikkben leírtak, vagy egyéb bővítmények segítségével kialakítottál egy jogosultsági rendszert a weboldaladon, nem árt nyomon követni, hogy biztosan jól állítottad-e a jogosultságokat, biztos minden felhasználó csak olyan jogkörrel rendelkezik, amilyet neki szántál?

Ez a kérdés főleg akkor érdekes, ha a jogosultságok kezelésére egyéb bővítmény(eke)t is használsz, amelyekkel bele lehet nyúlni mindenféle jogkörbe.

A régi (és körülményes) megoldás:
A létrehozott felhasználói fiókkal beléptél az admin felületen és körbenéztél, hogy mihez fér hozzá.

Az új megoldás:
Browse As bővítmény. Ez egy elég új bővítmény, 6 napja töltötték fel a wordpress.org-ra, és még csak 79 alkalommal töltötték le, de érdemes kipróbálni, mert nagyon hasznos.

Használata:

  1. Fel kell telepíteni.
  2. Be kell kapcsolni.
  3. A Felhasználók menüpont alatt ki kell választani azt a felhasználót, akinek a jogkörét ellenőrizni szeretnéd, majd a neve alatti „Browse As” funkcióra kell kattintani. Ezután a rendszer „átugrik” az Ő jogosultsági szintjére, ahol körbenézhetsz, hogy mihez is fér hozzá az admin felületen a kiválasztott felhasználód.
  4. A megjelenő sárga háttérben található „Back to your session” gomb segítségével visszatérhetsz a saját admin felületedre.

Browse As letöltés: browse-as.0.2.zip

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.