Ügyfélszolgálat: +36 70 623 8822

WordPress felhasználóid jogosultságainak ellenőrzése

Szerző: Szűcs Ádám Kategória: Cikk, Felhasználók, Ingyenes videók, cikkek

Ha több szerződ Felhasználói szintek a WordPress weboldalaknál című cikkben leírtak, vagy egyéb bővítmények segítségével kialakítottál egy jogosultsági rendszert a weboldaladon, nem árt nyomon követni, hogy biztosan jól állítottad-e a jogosultságokat, biztos minden felhasználó csak olyan jogkörrel rendelkezik, amilyet neki szántál?

Ez a kérdés főleg akkor érdekes, ha a jogosultságok kezelésére egyéb bővítmény(eke)t is használsz, amelyekkel bele lehet nyúlni mindenféle jogkörbe.

A régi (és körülményes) megoldás:
A létrehozott felhasználói fiókkal beléptél az admin felületen és körbenéztél, hogy mihez fér hozzá.

Az új megoldás:
Browse As bővítmény. Ez egy elég új bővítmény, 6 napja töltötték fel a wordpress.org-ra, és még csak 79 alkalommal töltötték le, de érdemes kipróbálni, mert nagyon hasznos.

Használata:

  1. Fel kell telepíteni.
  2. Be kell kapcsolni.
  3. A Felhasználók menüpont alatt ki kell választani azt a felhasználót, akinek a jogkörét ellenőrizni szeretnéd, majd a neve alatti “Browse As” funkcióra kell kattintani. Ezután a rendszer “átugrik” az Ő jogosultsági szintjére, ahol körbenézhetsz, hogy mihez is fér hozzá az admin felületen a kiválasztott felhasználód.
  4. A megjelenő sárga háttérben található “Back to your session” gomb segítségével visszatérhetsz a saját admin felületedre.

Browse As letöltés: browse-as.0.2.zipHasznos volt? Tetszett? Iratkozz fel a BEJEGYZÉSÉRTESÍTŐ-re:
AJÁNDÉK! Azonnal letölthető, 137 weboldal készítés hiba című, 55 oldalas tanulmány!

Címkék: , , , , ,

Szólj hozzá!