A hozzászólási lehetőség tiltása

Alapvetően két csoportra bonthatjuk azon tartalmakat, ahol nem szeretnénk, hogy megjelenjenek a hozzászólások, illetve a hozzászólási lehetőség:

Hol lehet tiltani a hozzászólási lehetőséget?

  1. A jövőben megjelenő tartalmaknál. (központilag)
  2. A már közzétett tartalmaknál. (akár egyéni elbírálással is)

Ennek megfelelően, két különböző – két különböző módon – helyen kell kezelni a hozzászólási lehetőség letiltását:

Hozzászólási lehetőség tiltása a jövőben megjelenő tartalmaknál:

A jövőben megjelenő tartalmak hozzászólási lehetőségének tiltása végett a „Beállítások” => „Interakció” menüpontot kell megnyitni (wp-admin/options-discussion.php). Itt a „Hozzászólások engedélyezése az új bejegyzésekhez” rész elöl ha kivesszük a pipát, akkor az új tartalmaknál már alapértelmezett beállítás lesz a hozzászólási lehetőség elrejtése.

Hozzászólási lehetőség tiltása a már megjelent tartalmaknál:

A már közzétett tartalmak esetében meg kell nyitni vagy az oldalak, vagy a bejegyzések kilistázását elvégző oldalakat. Ezek a „Bejegyzés” =>”Összes bejegyzés” és az „Oldalak” => „Összes oldal” menüpont alatt érhetőek el.

Tegyük fel, hogy 3 oldalnál szeretnénk tiltani a hozzászólási lehetőséget. Mutatom egy példán keresztül, hogyan kell megvalósítani:

Megnyitjuk az oldalak listáját, majd kiválasztjuk azokat, amelyeknél (pl.: Árak, Bemutatkozás, Cikkek) szeretnénk állítani a hozzászólási lehetőséget:

Ezután a felettük lévő „Csoportművelet” funkciót kell választani, majd ott a „Szerkesztés”-t, majd meg kell nyomni a mellette lévő „Alkalmaz” gombot:

Ekkor megjelenik egy ilyen oldal (klikkre nagyobb lesz):

Először a „Hozzászólások” résznél kell azt választani, hogy: „Nem engedélyezett”, majd meg kell nyomni a kék alapon fehér betűvel jelzett „Frissítés” gombot.

Ennyi volt, meg be is állítottuk, hogy a megjelölt tartalmaknál ne legyen hozzászólási lehetőség.

Tipp!

Itt, az utolsó képen jelölt helyen – a hozzászólási lehetőség ki/bekapcsolása mellett – megváltoztathatjuk egyszerre több cikk/oldal szerzőjét, oldalak szülőoldalát, sablonmintáját, állapotát is.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

“A hozzászólási lehetőség tiltása” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Üdv

    Hol lehet beállítani azt hogy, én engedélyeztem a regisztráció nélküli hozzászólást de ne kelljen a hozzászólónak a „honlap”-hoz valamit beírnia. Hol lehet ezt kivenni?

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.