Eddig működött! / Pedig azt csináltam…

Gyakran kapok a következők valamelyikéhez hasonló e-mailt, telefont. A megoldás pedig általában egyszerű az alábbi problémákra! A megoldások általános leírások, természetesen csak a probléma pontos leírását ismerve lehet a ténylegesen szükséges megoldást megmondani, de a leggyakoribb 2 megoldás az alábbi kettő:

Megkeresés-minta 1.:

„Eddig működött, én nem csináltam semmit! Most miért nem működik?”

  • Első lehetőség, hogy a tárhelyen történt valami változás (pl. verziófrissítés). Erről a tárhelyszolgáltatód tud felvilágosítást adni.
  • Második lehetőség, hogy egy WordPress bővítményed összeakadt egy másikkal és/vagy a kinézettel. Ebben az esetben nem kell mást tenni, mint kikapcsolni az összes használt bővítményt. Ezután a hiba valószínűleg megszűnik. Majd egy bővítményt be kell kapcsolni, és a weboldalon ellenőrizni kell, hogy a hiba előjött-e ismét? Ha nem, akkor a következő bővítményt is be lehet kapcsolni. Ezután megint ellenőrizni kell, majd így lehet folytatni a bővítmények bekapcsolását – hiba meglétének ellenőrzését, addig, amíg a hiba elő nem jön. Amikor a hiba előkerül, máris tudjuk, hogy mi okozta a hibát, az utoljára bekapcsolt bővítmény, hiszen annak bekapcsolása előtt nem volt hibás a weboldal.
  • Harmadik lehetőség, hogy márpedig csináltál valamit 🙂 Ha nem emlékszel rá, hogy mit, akkor tovább tart a hiba okának megkeresése. Bár azért nagyon sok esetben a hiba jellegéből, és a rutinomból kifolyólag gyorsan megtalálom a hibát.

Megkeresés-minta 2.:

„Azt csináltam, amit írtál/mondtál, mégsem látom a változást!”

  • Valószínűleg a böngésződ gyorsítótárából (olyan „tároló” amely a gyorsabb oldalbetöltődés érdekében raktározza a weboldalak egyes elemeit) nem „ürült ki” az előző verzió. A CTRL+F5 billentyűkombináció olyan módon tölti újra az oldaladat, hogy nem használja fel a böngésződ gyorsítótárát. Ha nagyon nem látszik a változás, akkor meg lehet próbálni másik számítógépen, vagy másik böngészővel, esetleg a teljes internetezési előzményt is ki lehet törölni, hogy semmi ne zavarjon be.

Cikkértesítő

Ha nem szeretnél lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozz fel az értesítőre!

Szólj hozzá!


WordPress segítséget keresel?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Főbb szolgáltatásaim: weboldal/webáruház készítés, megújítás, fejlesztés, gyorsítás, karbantartás, hibajavítás, oktatás, stb.